Wat wij doen

Deul & Spanjaard is een klein, creatief boekproductiebedrijf dat voor uitgevers boeken maakt. Vanuit ons kantoor in Groningen verzorgen we sinds 2003 de productie van oorspronkelijke Nederlandstalige uitgaven en buitenlandse coproducties. Tot onze werkzaamheden behoren schrijven, vertalen, redigeren, corrigeren, opmaken en vormgeven.

Waarom wij?

Ons succes danken wij aan de kwaliteit en service die we leveren. Dat doen we zo: we zijn specialisten in ons vak en doen het dus meteen goed, zonder dat er achteraf nog van alles moet worden aangepast. We zijn snel, beheersen meerdere disciplines en voeren het werk zelf uit. We weten hoe je de tekst taalkundig goed aanpakt, maar ook hoe je hem als p-boek en e-boek mooi vormgeeft.

Projectmanagement

In samenspraak met de opdrachtgever verzorgen wij de hele productie van een boek. Tot onze taken behoren het coördineren van het werk, het aansturen van freelancers, het toezien op de voortgang, het in de gaten houden van de planning en overleg met de opdrachtgever. Het scheelt vaak veel tijd en fouten als deze werkzaamheden bij één partij worden neergelegd. Wij blijken extra geschikt te zijn voor de bewerking van herdrukken, omdat we rechtstreeks in de opmaakbestanden werken en zelf vertalen en correcties doorvoeren.

Vertalen

Wij vertalen van en naar alle talen. We bedoelen dus ook echt alle talen. Hiervoor putten we uit ons enorme netwerk van deskundige freelancers die al jaren voor ons werken. Naast boekvertalingen leveren we ook veel vertalingen aan musea.

Redigeren/corrigeren

Vertalingen moeten worden geredigeerd en gecorrigeerd. We zorgen ervoor dat elke tekst prettig leesbaar is en nauwkeurig is gecontroleerd op de juiste spelling, grammatica en interpunctie. Bij ons gaat geen tekst de deur uit voordat deze foutloos is.

Opmaken

Vertaalde en geredigeerde teksten worden opgemaakt in InDesign of QuarkXpress en daarbij wordt ook vaak gebruikgemaakt van Photoshop en Illustrator. Omdat wij dit zelf doen, kunnen wij snel en flexibel met het werk omgaan. Hebt u een boek volledig opgemaakt in Photoshop? Ook voor dat soort klussen zijn wij heel geschikt en betaalbaar.

Vormgeving

Voor coproducties ontwerpen we voor de Nederlandse uitgave vaak een nieuw omslag dat beter aansluit op de Nederlandse en Belgische markt. Daarnaast ontwerpen we ook oorspronkelijke uitgaven en particulieren kunnen bij ons terecht als zij zelf een boek willen uitgeven.

ePub

Van een opgemaakt boek is het nog maar een kleine stap naar een e-boek. Vanuit InDesign of QuarkXpress converteren we het boek naar een ePub-formaat dat op alle eReaders goed leesbaar is en diverse keren is gecontroleerd.